Naviga

Pubblicazioni scientifiche dei Laboratori ICQRF 2011

 Gas Chromatographic Quantitative Analysis of methanol in wine: Operative conditions, optimization and calibration model choice  - R. Caruso, GL Gambino, M. Scordino, L. Sabatino, P. Traulo, G. Gagliano  - Natural Product Communications 2011 Vol 6 n. 12 1939-1943 - Pubblicazione

Calibration With Errors in Both Axes and Epa 3 VS Hubaux-VOS calculation of detection limits: an application to GC-FID determination of methanol in wine - R. Caruso, M. Scordino, P. Traulo, G. Gagliano - Alimed2011 Alimentazione Mediterranea Palermo, 22-27 May 2011 - Poster

Development of an RP-HPLC method for the simultaneous determination of benzoic acid, sorbic acid, natamicin and lysozyme in hard and pasta filata cheeses - C.Guarino, F.Fuselli, A. La Mantia, L.Longo - Food Chemistry 127 (2011) 1294-1299 - Pubblicazione

Detection of cow's milk, fat or whey in ewe and buffalo ricotta by HPLC determination of B-carotene - O. Cerquaglia, M. Sottocorno, L. Pellegrino, M.Ingi - Ita.J.Food Vol 23 - 2011  - Pubblicazione

Detection of ewe's milk in goat cheese by the evaluation of whey protein fraction - O. Cerquaglia, G.Contarini, M. Ingi  - Milchwissenschaft 66 (2) 2011 - Pubblicazione

Un nuovo parametro di qualit per gli oli extra vergini di olive: gli alchil esteri - RM Marianella, A.Faberi, MG De Cicco - Alimenta n. 3 Anno XIX (2011) - Pubblicazione

Characterization of Polyphenolic Compounds in Unripe Chinotto (Citrus myrtifolina) fruit by HPLC/PDA/ESI/MS-MS - M. Scordino, L. Sabatino, A. Belligno, G. Gagliano - Natural Product Communications Vol. 6 n. 12 2011 - Pubblicazione

HPLC-PDA-ESI/MS characterization of polyphenolic profile of Citrus x myrtifolia (Chinotto) Fruit - M. Scordino, L. Sabatino, A. Belligno, G. Gagliano - Convegno Alimentazione mediterranea -Palermo (2011) - Poster

Caratterizzazione fisico-chimica e valutazione sensoriale della pesca di Lenforte (Persica vulgaris cv Tardiva di Lenforte) a naturazione commercial e fisiologica - Muratore, A.Mazzaglia, M.Scordino, L. Sabatino, C.M.Lanza, A. Belligno, G.Gagliano - Congresso Scienza e tecnologia degli alimenti -Milano (2011) - Poster

LC/ESI/MS detection of maleic anhydride-modified wood rosin for assessing quality of commercial citrus fruit coatings - G.Gagliano, M.Gargano, P.Pagano, M. Scordino,  L. Sabatino, P.Traulo (2011) - Poster

Flavonoids and furocoumarins distribution of unripe chinotto (Citrus X myrtifolia Rafinesque) fruit: beverage processing homogenate and juice characterization - M. Scordino, L.Sabatino, A.Belligno, G.Gagliano - Eur Food Res Technol (2011) 233:759-767 - Pubblicazione

HPLC/PDA/ESI-MS Evaluation of Saffron (Crocus sativus L.) Adulteration) - L. Sabatino, M. Scordino, M. Gargano, A. Belligno, P. Traulo, G. Gagliano - NPC Natural Product Communications (2011)  - Pubblicazione

HPLC-PDA/ESI-MS/MS detection of polymethoxylated flavones in highly degraded citrus juice: a quality control case study. - Scordino M.; Sabatino L.; Traulo P.; Gargano M.; Pant V.; Gagliano G - European Food Research and Technology. February 2011, Volume 232, Issue 2, pp 275-280 - Pubblicazione

Preliminary study on bioactive compounds of Citrus x myrtifolia Rafinesque (Chinotto) to its potential application in food industry - Pubblicazione: Scordino M.; Sabatino L.; Belligno A.; Gagliano G - Food and Nutrition Sciences, Food and Nutrition Sciences, 2011, 2, 685-691. - Pubblicazione


torna all'inizio del contenuto