Naviga

Pubblicazioni scientifiche dei Laboratori ICQRF 2013

 Oil composition and genetic biodiversity of ancient and new olive (Olea europea L.) varieties and accessions of southern Italy - Cicatelli, T.Fortunati, I. De Feis, S. Castiglione - Plant Sci. 2013 Sep;210:82-92 - Pubblicazione

Survey on occurrence of neonicotinoids and fipronil in corn seeds for agriculture - Sabatino L, Scordino M, Pant V, Chiappara E, Traulo P and Gagliano G. - Food Additives and Contaminants - Part B, 2013, 6, 11-16. - Pubblicazione

UHPLC/MS-MS analysis of six neonicotinoids in honey by modified QuEChERS: method development, validation and uncertainty measurement - Galeano Proietto M, Scordino M, Sabatino L, Pant V, Morabito G, Chiappara E, Traulo P and Gagliano G. - International Journal of Food Science  Article ID 863904, 7 pages. http://dx.doi.org/10.1155/2013/863904 - Pubblicazione

Survey on occurrence of aminocarminic acid in E120 (carmine)-labeled food additives and beverages - Sabatino L, Scordino M, Gargano M, Lazzaro F, Borz MA, Traulo P, Gagliano G. - 7th International Congress on Pigments in Food. Novara 18-21 giugno 2013. Pagine 112-115. - Poster, Proceeding

Red orange anthocyanins in colored juices and drinks: analytical method validation - Scordino M, Sabatino L, Gargano M, Lazzaro F, Borz MA, Traulo P, Gagliano G. - 7th International Congress on Pigments in Food. Novara 18-21 giugno 2013. Pagine 148-151. - Poster, Proceeding

PDO cheeses: a preliminary study on the isotopic ratios of 13C and 15Nas analytical tools for protection of five Italian PDO cheeses - F. Fuselli, A. Rapaccioli, A. La Mantia, P. Curia, R.M. Marianella, M. Sergi, M. Mascini, R. Curini - 3rdMS Food Day Trento, 9-11 Ottobre  2013 - Poster

Foreign milk in sheep's, goat's and water buffalo milk cheeses - F. Fuselli, F. Tidona - "Handbook of cheese in health: production, nutrition and medical sciences", V. R. Preedy, R. R. Watson, V. B. Patel, Wageningen Academic Publishers, 2013 Cap.27 - Pubblicazione

Preservatives in cheeses - F. Fuselli, C. Guarino - "Handbook of cheese in health: production, nutrition and medical sciences", V. R. Preedy, R. R. Watson, V. B. Patel, Wageningen Academic Publishers, 2013 Cap.29 - Pubblicazione

Problemi analitici - Baroccio F. - "I concimi derivanti dal recupero dei residui di lavorazione del cuoio e delle pelli conciate" - Supplemento a "I Georgofili. Atti dell'Accademia dei Georgofili" - Anno 2013 - Serie VIII - Vol. 10 - Pubblicazione

torna all'inizio del contenuto